İsrail Gazze’de her 18 günde bir atom bombası gücünde patlayıcı kullandı
İsrailTürkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık olarak atom bombası gücüne eşdeğer 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı belirtildi.
12 BİN TONDAN FAZLA PATLAYICI KULLANILDI
Gazze’deki hükümetin medya ofisinden İsrail Baskınlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, ” İsrail“7 Ekim’den bu yana Gazze’ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla, kilometre kare başına yaklaşık 33 ton patlayıcıyla saldırı başlattığı” kaydedildi.
HIROŞİMA’YA ATILACAK BOMBA’NIN EŞDEĞİ
Açıklamada Gazze’ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekildi. İsrail Gazze’de şu ana kadar kullanılan patlayıcı miktarının neredeyse ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı. Açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki evlerin yarısına denk gelen 183 binden fazla evin hasar gördüğü, 28 bininin ise tamamen yıkıldığı veya oturulamaz hale geldiği belirtildi.
CAN KAYBI ARTIYOR
İsrail Saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerle ilgili olarak Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana 2 bin 360’ı çocuk, 1421’i kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldürüldüğü, 16 bin 297 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamaya göre saldırılar 18 gün boyunca devam etti. İsrail Gazze’de 644 aileden çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 4 bin 292 kişiyi öldürdü. İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde her 100 kişiden birinin öldüğü ya da yaralandığı kaydedildi. Açıklamada İsrail saldırıları nedeniyle 75 kamu kurumu ve onlarca hizmet tesisinin ağır hasar gördüğü belirtildi.
İSRAİL YASAKLANMIŞ FOSFOR BOMBASI KULLANDI
Açıklamada, ibadethanelerin de hedef alındığına dikkat çekilerek, “Saldırılarda 35 cami tamamen yıkıldı, 3 kilise ise ağır hasar gördü.” Terim kullanıldı. Açıklamada, İsrail’in saldırılarında fosfor bombası gibi uluslararası alanda yasaklanmış mühimmat kullandığı belirtilerek, “ölülerin uzuvlarında yanma ve erime gözlemlendiği” vurgulandı.
YAKIT VE YARDIM GİRİŞİNİN ENGELLENMESİNE TEPKİ
Açıklamada, adı açıklanmayan bazı Batılı medya kuruluşlarının İsrail’in yanında yer alması kınanırken, bu kuruluşların “Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı ve sivil mağdurlarına karşı celladın yanında yer aldıkları” belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’ne yardımın önemi vurgulanarak, Refah Sınır Kapısı’nın sürekli açık tutulması, yardım ve yakıt girişinin engellenmemesi, yaralıların kurtarılması yönünde çağrıda bulunuldu. Gazze dışında tedavi görmelerine izin verilecek.
Açıklamada, Gazze Şeridi nüfusunun yüzde 70’ine tekabül eden 1 milyon 400 bin yerinden edilmiş kişinin, 100’ü Gazze kenti ve Gazze’nin kuzeyinde olmak üzere 222 barınma merkezine sığındığı bildirildi.